Starten på vår nettbutikk

Å starte en nettbutikk i dag er på mange måter en enkel sak. Mulighetene, teknologien og verktøyene er lett tilgjengelige. Det koster ikke nødvendigvis så mye penger heller. Utfordringen derimot, handler ofte om kunnskap om hvordan du skal gjøre nettbutikken din synlig i en jungel av nettsider. Hvordan skal du øke konverteringsraten og sikre omsetning? Og hvilke løsninger egner seg best? Sist, men ikke minst lønner det seg med noe kunnskap innen digital markedsføring og branding, da dette kan være viktige faktor til suksess.

Vi er altså tre studenter innen digital markedsføring som med  et utgangspunkt har null erfaring innen E-varehandle og hvordan man utvikler en nettbutikk. Vi skal nå begi oss ut på en utfordring å starte vår egen nettbutikk.

 

Hva skal vi selge?

Når vi nå skal starte vår egen nettbutikk er vi ikke i tvil om hva vi vil selge.

Vi er tre jenter som er svært interessert i trening og kosthold. Valget for bransjen vi vil holde oss innenfor er derfor enkel, og vi vet om at det finnes et tomrom i markedet som vi vil forsøke oss på å dekke.

Vi har gått inn i denne oppgaven med ambisjoner om å gjøre noe virkelig og se om dette prosjektet kan føre oss et sted. Kanskje er vi unge nettgründere om et års tid? ;P

Fremtidens nettbutikkgründere?

 

Idemyldring av konsept

Etter en relativt rask idemyldring ble valget klart. Vi har bestemt oss for å selge egenprodusert treningstilbehør tilpasset jenter.  Vi beveger oss derfor innenfor en nisje, men som likevel har svært stor konkurranse. Det er ikke akkurat mangel på konkurrenter som selger lignende produkter innen dagens E-varehandel. Det er derfor vært svært viktig for oss med nøye gjennomtenkt segmenteringsstrategi og konsept, noe som jeg vil skriver mer om i et eget innlegg. 

 

Viktige momenter som vi må ha en klar plan på for å starte nettbutikk:

  • Hva skal du selge?
  • Hvem skal du selge til?
  • Hvordan skal du lage siden?
  • Hvordan skal du ta betalt?
  • Hvordan skal du levere varen til kunden?
  • Hva skal du gjøre etter at kunden har gjort et kjøp?

 

 

Vi er nå godt i gang med prosjektet, og hatt møtt på flere utfordringer og erfaringer underveis.  Syntes du dette høres Spennende ut?

Stay tuned! 😉

 

One Response

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top